Stappenplan

Als u eenmaal heeft besloten om inderdaad een auto prive te gaan leasen, hoe moet u dan beginnen? Wij gaan in dit artikel even een aantal stappen met u doornemen over hoe u kunt starten met private lease. U zult zien dat het allemaal redelijk eenvoudig is en voor zich spreekt, maar we willen het voor de duidelijkheid toch even toelichten.

Allereerst gaat u de keuze maken voor de auto. Waar u uw keuze op baseert is uiteraard volledig aan u. Voor de ene persoon zal het belangrijkste zijn om zo goedkoop mogelijk te kunnen leasen, waar een ander misschien toch wat meer kijkt naar comfort en luxe.

Als u eenmaal uw auto gekozen heeft kunt u ook nog kiezen, afhankelijk van het soort auto, uit verschillende pakketten voor de auto. Dat wil zeggen, voor sommige auto’s kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een luxe pakket met airco, achteruitrij sensoren en ga zo maar door. Dit is uiteraard van invloed op uw maandelijks te betalen bedrag.

Vervolgens heeft u dus de keuze uit de looptijd van uw contract en moet u ook opgeven hoeveel kilometers u op jaarbasis denkt te gaan rijden. Ook geeft u aan of u schadevrije jaren heeft. Hierop wordt dan een berekening gemaakt van het door u te betalen maandelijkse bedrag. Hieruit kunt u dan zelf de conclusie trekken of u het de moeite waard vindt of dat u toch liever nog een zelfde berekening maakt voor een andere auto in de hoop dat het dan wat goedkoper is. Ook is er vaak nog de optie om uw autoverzekering aan te vullen. Aanvullingen op de autoverzekering komen meestal voor uw rekening, al zijn er leasemaatschappijen die dit in het standaard pakket hebben.

In elk geval zijn dit zo’n beetje de basis stappen die u moet doorlopen om uw leasebedrag te berekenen. Wij raden zeker aan dit stappenplan bij diverse leasemaatschappijen te herhalen om zo te zien bij wie de private lease het goedkoopste is.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , , ,