Schade aan uw leaseauto

Als u schade heeft aan uw leaseauto moet u dit direct melden aan uw leasemaatschappij. Tegenwoordig kan dit eenvoudig online worden gedaan. Kunt u de schade niet online melden aan de maatschappij waar u de private lease heeft, dan kunt u het schadeformulier natuurlijk ook gewoon opsturen via de post. U zult vanzelfsprekend een schadeformulier op moeten sturen indien er een tweede partij is betrokken bij de schade.

Als u schade heeft aan uw leaseauto, zorg er dan ook altijd voor dat u duidelijke foto’s maakt van de schade. Indien er sprake is van schade aan uw auto door inbraak of een vorm van vandalisme, dan dient u daar aangifte van te doen bij de politie.

Zoals u al weet hoeft u bij private lease niet zelf voor de kosten van de schade op te draaien. Wat een leasemaatschappij wel kan hebben is een eigen risico voor dit soort gevallen. Dit staat dan overigens vermeldt in de voorwaarden van het leasecontract. Als er al een eigen risico wordt gehanteerd is dit meestal ergens rond de 100 euro.

Het kan echter ook voorkomen dat u een schade heeft aan uw leaseauto waar u zelf mede verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk gaat u niet expres schade aan uw auto maken, maar stel dat u met pech langs de weg komt te staan en dit blijkt te zijn gebeurd door uw eigen toedoen, dan zal de leasemaatschappij over het algemeen de kosten op u verhalen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u diesel in uw auto gooit terwijl deze rijdt op benzine. Dan zijn zaken die voorkomen kunnen worden door uzelf.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , ,