Private lease vergelijken

Het is heel belangrijk om diverse leasemaatschappijen die prive lease aanbieden met elkaar te vergelijken. Dit kan u elke maand geld schelen. Er zijn namelijk een heleboel factoren waar de leaseprijs op gebaseerd wordt en hierin kunnen de leasemaatschappijen onderling dus wel wat verschillen vertonen.

Wat u bijvoorbeeld gevraagd kan worden bij uw aanvraag voor prive lease is hoeveel schadevrije jaren u al heeft. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe gunstiger dit vanzelfsprekend uitpakt voor uw maandelijkse kosten.

Ondanks dat de verzekering voor de rekening komt van de leasemaatschappij zijn er nog wel wat mogelijkheden om de dekking zelf uit te breiden. Wat meestal namelijk niet standaard is meegenomen in de autoverzekering die door de leasemaatschappij wordt aangegaan voor de auto zijn aanvullende autoverzekeringen zoals de verkeersrechtsbijstand, schadeverzekering voor inzittenden en de ongevallenverzekering voor inzittenden. Als u zelf een auto zou kopen en deze zou verzekeren zouden deze verzekeringen er natuurlijk ook niet standaard bij zitten, dus het is het niet meer dan normaal dat dat nu ook niet het geval is. Tegen een meerprijs kunt u dus zelf een aanvullende verzekering toevoegen aan de dekking. Het kan overigens zijn dat een enkele leasemaatschappij deze aanvullende verzekeringen wel standaard heeft meeverzekerd.

Waar u ook op moet letten is het aantal kilometers dat u opgeeft die u op jaarbasis denkt te gaan rijden. Denk hier wel even goed over na, want sommige leasemaatschappijen gaan een vergoeding berekenen zodra u op jaarbasis over het door u opgegeven aantal kilometers heen komt. Dit is uiteraard niet wat u wilt, vandaar dat u goed moet nagaan hoeveel u werkelijk denkt te gaan rijden. Want u wilt natuurlijk ook niet teveel kilometers opgeven, aangezien dit weer direct invloed heeft op uw maandelijkse kosten. Ook moet u opletten dat een leasemaatschappij geen vergoeding per gereden kilometer rekent. Dit komt bij ons weten nu niet meer voor, maar dit is in het verleden wel gebeurd, dus dit verdient zeker extra aandacht.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , , , ,