Private lease steeds populairder

Dat private lease steeds populairder wordt is in principe niet zo gek. Er komt namelijk steeds meer aandacht voor in de media. Een paar jaar geleden was private lease nog vrij klein, maar tegenwoordig maken steeds meer mensen er gebruik van.

Dat steeds meer mensen er gebruik van maken is te verklaren door het feit dat het zo eenvoudig te regelen is. Daarnaast heeft u voor een vast bedrag per maand alles geregeld. Van de verzekering voor de auto tot aan de wegenbelasting, alles valt onder een bedrag.

Daarnaast is het ook zo dat het de meeste mensen niet zo heel veel uitmaakt of de auto nou daadwerkelijk in hun bezit is of dat de auto van de leasemaatschappij is en dat deze gewoon gebruikt wordt en na afloop van de contractperiode weer wordt ingeleverd. Eigenlijk valt alles wat er met de auto gebeurt ook onder de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij. Een uitzondering is als er schade aan het voertuig is die uit nalatigheid is voortgekomen. In dat geval bent u aansprakelijk en zullen eventueel gemaakte kosten niet worden gedekt door de leasemaatschappij. Als u echter normaal met uw leaseauto omgaat heeft u niks om voor te vrezen.

U kunt ook eenvoudig uitrekenen hoeveel u kwijt zult zijn aan de auto als u gewoon het aantal maanden van de contractperiode vermenigvuldigt met het maandbedrag. Dit kunt u vervolgens weer vergelijken met het bedrag dat een nieuwe auto u gaat kosten, wat een gemiddelde autoverzekering u gaat kosten, wegenbelasting, pechhulp enzovoort. Als u dan de bedragen naast elkaar zet ziet u snel wat voordeliger is. Natuurlijk moet u hierbij ook rekening houden met het feit dat een gekochte auto na verloop van tijd nog wel steeds geld waard is waar u bij een leaseauto na de contractperiode weer van voren af aan moet beginnen. Toch zal zo’n vergelijking in veel gevallen uitwijzen dat private lease goed is voor de portemonnee.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , , ,