Private lease beter dan kopen?

In veel gevallen kunnen we gerust stellen dat private lease een betere optie is dan een auto kopen. Om er zelf achter te komen of dit ook daadwerkelijk het geval is zou u zelf even een berekening moeten maken.

Als u wilt berekenen of een auto kopen duurder is dan private lease zult u eerst het maandbedrag dat u betaalt voor private lease moeten ontleden. Per slot van rekening zitten er bij dit bedrag al wat kosten inbegrepen die niet zijn inbegrepen als u een auto koopt. Denk hierbij aan de verzekering en de wegenbelasting. Ook zit er bij private lease een klein deel inbegrepen voor eventuele pechhulp. Haal deze kosten dus van uw maandelijkse bedrag af en wat u daarvan overhoudt kunt u vervolgens prima vergelijken met het bedrag dat u moet betalen voor het kopen van een auto.

In principe is leasen gewoon heel gunstig. Als u zakelijk gaat leasen is dit voordeel al wat minder door de hoge bijtelling die wordt berekend, maar het voordeel dat u heeft met verzekeren, maar ook met schade en dergelijke is buitengewoon gunstig te noemen.

Daarnaast is er gewoon het geld dat u moet neerleggen om tegenwoordig een auto te kopen. De meeste mensen hebben gewoon niet zoveel geld, en al helemaal niet voor een nieuwe of redelijk nieuwe auto. Dat probleem heeft u met private lease niet. U heeft gewoon een mooie auto onder uw kont en betaalt daar maandelijks een vast bedrag voor. Het bedrag is vastgesteld, de periode waarover dit bedrag maandelijks betaalt dient te worden is vastgesteld, dus het is allemaal goed geregeld. En zodra de lease periode voorbij is kunt u weer van voren af aan beginnen, maar dan wellicht met een nieuwere auto.

Dat is natuurlijk ook nog iets om rekening mee te houden. Als u een nieuwe auto koopt, wat is deze dan nog waard over een paar jaar. Over het algemeen daalt een nieuwe auto heel snel in waarde en ook daar heeft u met private lease dus geen enkele last van.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , ,