Leasecontract

Met private lease zit u voor een bepaalde tijd vast aan een leasecontract. Hoe lang deze periode duurt kunt u zelf op voorhand bepalen. Er zijn mogelijkheden om een auto te leasen voor 1 jaar, maar u kunt ook een auto leasen voor 4 jaar. Het is maar net wat u zelf het liefste heeft.

Wij zouden persoonlijk voor een iets kortere contractperiode dan 4 jaar kiezen. Waarom we dit zouden doen? In 4 jaar tijd kan er een heleboel veranderen. Aangezien u met private lease wel aan een contract vast zit kunt u ook niet zomaar zeggen dat u ermee stopt. Zo werkt het niet. Als dus in 4 jaar tijd plotseling blijkt dat de auto voor u niet meer betaalbaar is, omdat u bijvoorbeeld ontslagen bent, dan heeft u dus een probleem. U kunt er dan wel voor kiezen om uw contract af te kopen, maar hier zitten wel kosten aan verbonden. Vandaar dat een kortere contactperiode wellicht gunstiger is.

Zoals gezegd kunt u dus niet zomaar onder uw contract uitkomen. Dat zou tenslotte ook niet netjes zijn ten opzichte van de leasemaatschappij. Als u om wat voor reden dan ook echt niet meer verder wilt met de leasemaatschappij en u wilt dus uw contract per direct opzeggen, dan is de kans groot dat de leasemaatschappij u een boete oplegt. Wees dus ook zeer zorgvuldig in de keuze die u maakt. Het laatste wat u wilt is dat u net een nieuwe auto heeft via private lease en dat u er na een paar dagen achterkomt dat het toch niet helemaal is wat u ervan had verwacht. Met zoiets hoeft u uiteraard niet aan te komen bij de leasemaatschappij, want u heeft zelf de keuze gemaakt voor de auto.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , , ,