Auto kopen niet voordelig

Als u graag een nieuwe auto wilt kopen kunnen we u vast vertellen dat dit nooit voordelig is. Als u dan toch graag een auto wilt kopen, dan zouden wij zeggen dat u dan beter kunt gaan voor een tweedehands auto. Dit zeggen we dan vooral als we kijken naar de prijsverschillen tussen nieuwe en tweedehands auto.

Als u een nieuwe auto koopt zal deze in de eerste jaren na aanschaf flink in waarde dalen. Dit is dus eigenlijk al meteen verlies. De daling zal stukken minder zijn als u een tweedehands auto koopt die al een paar jaar oud is. Wat dat betreft zult u dus minder verlies hebben als u op een dag besluit om de auto weer te verkopen. Veel mensen denken daar natuurlijk niet aan op het moment dat ze een auto gaan kopen, want de dag dat ze deze weer gaan verkopen lijkt op zo’n moment nog zeer ver weg. Toch is het niet erg om hier al eens bij stil te staan.

En aangezien deze website over private lease gaat moeten we natuurlijk weer even de vergelijking trekken tussen een auto kopen of een auto prive leasen. Als u een auto prive least zult u nooit te maken krijgen met een eventuele waardedaling van de auto. Zodra het contract afloopt bent u gewoon van de auto af, zo simpel is het. Vanaf dat moment kunt u weer opnieuw gaan bekijken wat voor u de beste opties zijn. Ons advies: Als u graag een auto wilt kopen, koop dan een tweedehands. Wilt u toch graag een nieuwe auto, bekijk dan de mogelijkheden van het prive leasen.

Categorie: Informatie Sleutelwoorden: , ,